Kiadványok

  • A jelenlét előállítása. Amit a jelentés nem közvetít 127. Hans Ulrich Gumbrecht: A jelenlét előállítása. Amit a jelentés nem közvetít Megjelenés ideje: 2010
    Terjedelem: 128 oldal
    Bolti ára: 2400 Ft
     
    Fordította: Palkó Gábor

Ez a rövid könyv kissé szokatlan módon használ néhány többé-kevésbé "filozófiai" fogalmat. De mert annyi oldalt tölt meg annak magyarázata, miért is tesz így, nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, a fogalmak folyamatos magyarázata és bonyolítása a könyv fő célja. Ennek a könyvnek az érvelése nem tartozik előállítása egyetlen tudományos "iskolához" vagy "gondolatrendszerhez" sem. Bizonyosan nem sorolható a "hermeneutika" kontinentális hagyományához (épp ellenkezőleg!), a "dekonstrukciót" sem gyakorolja és a "kultúratudománytól", vagy (Isten őrizz!) a "marxizmustól" még távolabb van. De nem tulajdonít magának olyan magasztos morális értékeket sem, mint a "függetlenség", az "ellenállás" vagy a "tiszteletlenség".

Hans Ulrich Gumbrecht (1948) német-amerikai irodalomtudós. Jelenleg a Stanford Egyetem Összehasonlító Irodalomtudomány Tanszékének professzora.

Megrendelés: racio@racio.hu

 

Új könyveink

Top könyveink

Előkészületben

Bögre Zsuzsanna- Asszonysorsok | Letöltés