Kiadványok

  • Mire való a művészet? Kiállításokról kurátori szemmel 234. Gulyás Gábor: Mire való a művészet? Kiállításokról kurátori szemmel Megjelenés ideje: 2017
    Terjedelem: 220 oldal
    Bolti ára: 3990 Ft

„Ahol Gulyás Gábor megjelenik, ott különleges energiák szabadulnak fel. Keresi a hely szellemét, s ha nem találja, létrehozza a szellem helyét.”

Lovas Ilona képzőművész

„Kevés olyan embert ismerek a magyar múzeumi és galériás életben, aki folyamatosan, »üzemszerű működéssel« képes jelentős dolgokat létrehozni. Gulyás Gábor filosz létére eligazodik a közélet területén, elég hit és kitartás van benne ahhoz, hogy nagy léptékű terveit, sőt a mások által lehetetlennek tartott vízióit is valósággá váltsa. Teremtő emberként tekintek rá, aki a maga területén nagy hatásfokkal küzd azért, ami engem is hajt előre: a magyar képzőművészet sikeréért.”

Kieselbach Tamás művészettörténész, műkereskedő

„Ha kiállítás-rendezésért járhatna Nobel-díj, kurátori teljesítményéért Gulyás kétségbevonhatatlanul kiérdemelné.”

Szombati Bálint művészeti író, képzőművész

 

 

 

Gulyás Gábor (1968) filozófus, esztéta a debreceni MODEM első igazgatója (2006–2011), majd a Műcsarnok és az Ernst Múzeum vezetője (2011-2013), a Velencei Biennále nemzeti biztosa (2011–2014) volt. Jelenleg a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója. Kurátorként az elmúlt tíz évben mintegy félszáz képzőművészeti kiállítást rendezett Magyarországon és külföldön. Ez a kötet a tárlatokhoz készült kurátori értelmezésekből ad közre válogatást.

Megrendelés: racio@racio.hu

 

Új könyveink

Top könyveink

Előkészületben

Bögre Zsuzsanna- Asszonysorsok | Letöltés