Kiadványok

 • Sebastian Kurz 256. Paul Ronzheimer: Sebastian Kurz Az életrajz
  Megjelenés ideje: 2019
  Terjedelem: 216 oldal
  Bolti ára: 2790 Ft
   
  Fordította: Szalai Lajos

„Sebastian Kurz kivételes jelenség az európai politikában. Ő a lehető legfiatalabb európai politikus a második világháború óta, akire a hazája valaha is rábízta a sorsát.” Paul Ronzheimer könyve napjaink egyik tehetséges európai konzervatív politikusának életébe, gondolkodásába, stratégiaalkotási gyakorlatába nyújt betekintést. Különösen izgalmas a téma az Európai Unió átalakításáról folyó viták felerősödésekor, hiszen a kötet magyar kiadása közvetlenül a 2019-es európai parlamenti választások után, az osztrák kormányválság kellős közepén jelent meg, amikor Kurz már nem kancellár. Viszont pártjának komoly EP választási sikere és a pártelnök figyelemre méltó taktikai húzásai után jó reményekkel készülhet az őszi előrehozott választásokra.

A ma még csak mindösszesen 33 éves Kurz 27 évesen Ausztria történetének legfiatalabb külügyminisztere, 2017-től az Osztrák Néppárt elnöke és Ausztria kancellárja volt. Nekünk, magyaroknak a sok évszázados történelmi kapcsolataink és a jószomszédi viszony megőrzése miatt sem közömbös, hogy alakul Ausztria sorsa, milyen hatással lehetnek az osztrák konzervatívok Európa jövőjére. A politika iránt fogékonyak érdeklődéssel fogják követni annak az embernek az életútját és újabb politikai lépéseit, akinek – a könyv tanúsága szerint – komoly érdemei és értékei vannak.

Paul Ronzheimer írása az aktualitásai mellett időtálló is, hiszen az európai konzervatív politizálásnak, illetve a 21. század eleji politikusi létnek hosszú évtizedekre meghatározó kérdéseit feszegeti.

L. Simon László

Megrendelés: racio@racio.hu

 

Új könyveink

Top könyveink

Előkészületben

Bögre Zsuzsanna- Asszonysorsok | Letöltés